Beruházások

2024.04.23. 15:21

Marcel Ciolacu: A kormány 260 millió lej értékben hagy jóvá infrastrukturális beruházásokat

Fotó: Nagy Noemi

Agerpres

Marcel Ciolacu bejelentette, hogy a kormány keddi ülésén összesen 260 millió lej értékben hagynak jóvá infrastrukturális beruházásokat a szállítás és a környezetvédelem ágazatában.
A beruházások többségét az országos helyreállítási alapon keresztül finanszírozzák. Elsősorban az árvízveszélyes területeken meglévő víztechnikai létesítmények fejlesztéséről van szó, és ugyanakkor kiegészítik a pénzalapokat a bukaresti körgyűrű, a Nagyszeben-Piteşti autópálya, valamint Konstanca, Bârlad és Sepsiszentgyörgy körgyűrűjének megépítéséhez szükséges területek kisajátításához - közölte a kormányfő.
Ciolacu arról is beszámolt, hogy a múlt héten a kabinet több tagjával Katarban és az Egyesült Arab Emírségekben tett látogatásán több nagy kaliberű befektetővel tárgyalt, és meggyőződése, hogy a zöldenergia, a kikötői infrastruktúra és a mezőgazdaság ágazatában hamarosan nagy beruházásokat fognak megvalósítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában