Beruházás

2024.04.19. 18:24

Elkezdődtek a iaşi-i regionális kórház építési munkálatai

Fotó: Nagy Noemi

Agerpres

Alexandru Rafila egészségügyi miniszter jelenlétében elkezdődtek pénteken a iaşi-i regionális kórház építési munkálatai. Az eseményen a tárcavezető hangsúlyozta, hogy a csaknem 700 millió euró értékű beruházás kivitelezési ideje négy év. „Meggyőződésem, hogy az építő vállalat időben elkészül a munkával” - mondta. Rafila hozzátette, rövidesen elkezdődik a craiovai és a kolozsvári regionális sürgősségi kórház építése is.
A iaşi-i egészségügyi intézmény a tervek szerint 120 ezer négyzetméteres területen épül meg. A kilencemeletes épület 850 ágyas lesz, amelyek közül 98-at intenzív terápiás ellátást igénylő betegeknek tartanak fenn. A kórháznak 20 műtőterme lesz, ugyanakkor három komputertomográf (CT) berendezéssel és két mágnesesrezonancia-készülékkel (MR) is ellátják.
A iaşi-i regionális kórház zöldkórház lesz, az épületet nZeb (Nearly zero-emission building, azaz közel nulla energiaigényű épület) besorolásúnak tervezték. Megépítésének költségeit európai uniós alapokból, az Európai Beruházási Banktól felvett kölcsönből és az állami költségvetésből fedezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában