Tanügy

2024.04.04. 17:58

Elfogadta a kormány az iskolai zöldhét tevékenységeinek finanszírozásáról szóló tervezetet

Illusztráció

Forrás: Pixabay

Agerpres

Elfogadta a kormány csütörtöki ülésén azt a határozattervezetet, amely szerint pénzt utalnak ki a környezetvédelmi alapból az iskolai zöldhét tevékenységeinek finanszírozására.
A tervezet szerint 2024-ben és 2025-ben 100 millió lejt szánhat erre a célra az oktatási minisztérium. "Tudom, hogy sok iskola már megszervezte a zöldhetet, de a finanszírozás jövő évre is szól, így eljuthat a pénz azokhoz a gyermekekhez, akik egyébként nem tudnának részt venni az olykor különböző intézményekbe, védett területekre, múzeumokba vagy parkokba való utazással járó tevékenységeken" - idézte Mircea Fechet környezetvédelmi minisztert a szaktárca közleménye.
A tárcavezető hozzátette, rövidesen elindítanak egy 10 millió lej finanszírozású kísérleti programot, amelynek keretében védett természeti területeken szerveznek tevékenységeket a tanulóknak.
A zöldhét program alkalmazási szabályait miniszteri rendelettel hagyják jóvá. A zöldhét tevékenységeire jóváhagyott alapok felhasználását az oktatási minisztérium követi és ellenőrzi a tanfelügyelőségeken keresztül - hangsúlyozták a közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában