Külügyminisztérium

2024.04.10. 11:36

Egy román állampolgár is életét vesztette az olaszországi vízerőműben történt robbanásban

Agerpres

Az olasz hatóságok megerősítették, hogy egy 46 éves román állampolgár is életét vesztette a camugnanói vízerőműben kedd délután történt robbanásban - közölte szerdán a külügyminisztérium.
A robbanás a Bologna és Firenze között fekvő Suviana víztározó duzzasztógátjánál történt 30 méteres mélységben - egyelőre ismeretlen okokból. Négy ember meghalt, három eltűnt és öten megsérültek.
A külügyminisztérium közleménye szerint a bolognai román főkonzulátus képviselői sürgősen felvették a kapcsolatot az illetékes olasz hatóságokkal, hogy hivatalos tájékoztatást kapjanak az áldozatok állampolgárságáról és személyazonosságáról, valamint a sérültek állapotáról.
A román konzulhoz eljuttatott előzetes információk szerint az olasz hatóságok megerősítették, hogy robbanás következtében egy 46 éves román állampolgár meghalt. Eddig senki nem fordult segítségért a bolognai főkonzulátushoz az incidenssel kapcsolatban.
A külügyminisztérium emlékeztett arra, hogy a román állampolgárok a +39 051 5872120-as és a +39 051 5872209-es telefonszámon kérhetnek konzuli segítséget a bolognai román főkonzulátustól. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában