Kormányzás

2024.04.09. 10:20

Ciolacu: Nem vagyok meggyőződve, hogy én lennék a legmegfelelőbb államfőjelölt

Agerpres

Marcel Ciolacu miniszterelnök azt állítja, nincs meggyőződve róla, hogy ő lenne a legmegfelelőbb jelölt az államelnöki tisztségre, mivel jelenleg teljesen a kormányzásra összpontosít.
A Szociáldemokrata Párt (PSD) elnökét arról faggatták az Antena 3 CNN egyik hétfő esti műsorában, hogy készül-e az államfőjelöltségről szóló bejelentéssel. A kormányfő azt válaszolta, szerinte az elnökjelöltségről a június 9-i választásokat követően kell majd dönteni. "Nem vagyok meggyőződve, hogy én lennék a legmegfelelőbb jelölt vagy hogy én leszek az elnökjelölt. Ezt nem először és nem is utoljára mondom" - fogalmazott Ciolacu, hozzátéve, hogy jelenleg elsősorban a kormányzásra koncentrál.
Beszélt arról is, hogy szerinte a PSD-nek és a Nemzeti Liberális Pártnak (PNL) is a javára válik a "humanizáció", amelyen jelenleg keresztülmennek. "Egyetlen nép sem élhet örök gyűlöletben, nem szavazhat mindig csak valami, valaki ellen" - tette hozzá.
Ciolacu ugyanakkor bírálta Klaus Iohannis jelenlegi államfőt, aki szerinte viszályokat szított, "és megpróbálta növelni egy olyan pártnak a súlyát, amelyik elvesztette a választásokat". A PSD-elnök szerint bebizonyosodott, hogy Iohannis "nem végezte jól a munkáját". "Én egy igazi államfőt szeretnék. Mindegy, hogy egy vagy több párt jelöltjeként nyer, de Románia elnöke egyenlő távolságtartással lépjen fel, legyen azoknak az elnöke is, akik megszavazták, és azoké is, akik nem szavazták meg. Egy új korszakba kell lépnünk" - szögezte le Marcel Ciolacu. Kérdésre válaszolva hozzátette, hogy szerinte jómaga és Nicolae Ciucă nemzeti liberális pártelnök is képesek lennének ezt felvállalni. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában