Temesvár

2024.04.03. 15:53

A C.D. Loga Főgimnázium további 18 diákja jelentkezett a sürgősségen mérgezéses tünetekkel

Agerpres

Aura Danielescu, a Temes megyei főtanfelügyelő szerdán kijelentette, hogy a délelőtt folyamán a temesvári C.D. Loga Főgimnázium további 18 tanulója jelentkezett a sürgősségen mérgezéses tünetekkel, miután az éjszaka folyamán a tanintézet 18 diákját hasonló tünetekkel már beutalták a Louis Ţurcanu Gyerekkórházba és a városi kórházba.
Három pedagógust a temesvári megyei kórházba utaltak be.
A délelőtt folyamán a sürgősségi osztályon jelentkező gyermekek közül nyolcat az orvosi vizsgálat után hazaküldtek, tíz esetében még tart a kivizsgálás, amelynek végén eldöntik, hogy szintén hazaküldik, vagy kórházba utalják őket - mondta a főtanfelügyelő, akinek beszámolója szerint az éjszaka folyamán a gyermekkórházba beutalt 14 kiskorú közül kettőt hamarosan hazaengednek, de a többinek is stabil az állapota.
Danielescu azt is elmondta, hogy a város minden iskolájának az igazgatóját értesítették az esetről, és felszólították őket, hogy amennyiben hasonló tüneteket észlelnek a diákoknál, azonnal értesítsék a megyei tanfelügyelőséget.
A Temes megyei egészségügyi igazgatóság szóvivője, Cornelia Bubatu szerint ellenőröket küldtek az iskolához, köztük toxikológiai és sugáregészségügyi szakembereket is. Ugyanakkor mintát vettek a csapvízből és az iskolában elhelyezett vízadagolókból, és várják a vizsgálat eredményeit. A katasztrófavédelem vegyi, biológiai, radiológiai és nukleáris szakfelderítést végző egysége is a helyszínen vizsgálódik.
A szóvivő szerint a megbetegedések okát még nem sikerült kideríteni.
Kedd este a Temes megyei katasztrófavédelmi felügyelőséget értesítette a megyei mentőszolgálat diszpécsere, hogy a sürgősségen tucatnál több diák jelentkezett közös tünetekkel. Egy részüket hazaengedték a sürgősségről, a többieket kórházba utalták. Mindannyian hasfájásra és hasmenésre panaszkodtak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában