Bejelentés

2024.03.11. 12:52

Rafila: Elkezdődnek a súlyos égési sérülteket ellátó marosvásárhelyi központ építési munkálatai

Forrás: Facebook

Agerpres

Megkezdődik a súlyos égési sérülteket ellátó marosvásárhelyi központ építése - jelentette be hétfői sajtótájékoztatóján Alexandru Rafila.
Az egészségügyi minisztérium által a Világbankkal együttműködésben lebonyolított program költségvetése 322.625.700,15 lej áfa nélkül. A kórház a marosvásárhelyi megyei sürgősségi kórház része lesz.
Rafila emlékeztetett, hogy a súlyos égési sérülteket ellátó három - marosvásárhelyi, temesvári és bukaresti - központ több mint egymilliárd lejből épül fel. A miniszter hétfői ígérete szerint a munkálatok már jövő évben befejeződnek.
A marosvásárhelyi központ hétszintes épület lesz. Öt ágyat készítenek elő a válságos állapotban levő égési sérülteknek, tízet a köztes kezelést, mikro- és rekonstrukciós sebészeti beavatkozást igénylő betegeknek, az intenzív terápiás osztályon 57 ágy lesz majd, és két emeleten 25 műtőtermet alakítanak ki.
Rafila hangsúlyozta, hogy az égésisérült-központok mellett három regionális kórház építése is megkezdődik Kolozsváron, Iaşi-ban és rövidesen Craiován is. Ugyanakkor az országos helyreállítási terv keretében további kórházak épülnek, az egyik legjelentősebb egészségügyi beruházás az új marosvásárhelyi szívkórház, amely 100 millió euróból épül meg - mondta.
A miniszter azt ígérte, hogy figyelemmel fogja kísérni a munkafolyamatokat, hogy két-három éven belül Marosvásárhelyen európai szintre emelkedjenek az egészségügyi szolgáltatások.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában