CNAS

2024.03.28. 15:45

Rafila: Elemzés készül a betegszabadság idején folyósított juttatás járulékkötelezettségének esetleges eltörléséről

Agerpres

Az egészségügyi tárca, a pénzügyminisztérium és az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (CNAS) közösen végzett elemzése után dönt a kormány a betegszabadság idején folyósított juttatás járulékkötelezettségének esetleges eltörléséről - jelentette ki csütörtöki sajtótájékoztatóján Alexandru Rafila.
Az egészségügyi miniszter emlékeztetett arra, hogy a betegszabadságok kiírásának ellenőrzése a CNAS-ra hárul. Szerinte jobb szervezéssel és az ellenőrzések fokozásával valószínűleg mérsékelni lehet majd a betegszabadságok számát. 'Románia adópolitikáját nem az egészségügyi minisztérium határozza meg' - jegyezte meg Rafila.
Arra a kérdésre, hogy szerinte a betegszabadság idején folyósított juttatás adóját teljes egészében el kell törölni, vagy csupán a várandós nőket és a krónikus betegeket kell mentesíteni alóla, a miniszter kijelentette: óvatosan kell erről dönteni.
Rafila emlékeztetett arra, hogy jelenleg már évi 6 milliárd lejt költ az egészségbiztosítási pénztár az alkalmazottak betegszabadságára. 'Nem tudom megmondani, hogy ez sok vagy kevés, de el kell végezni egy elemzést, amelyik a helyes döntéshez vezethet' - mondta a miniszter, hozzátéve, hogy ezt az elemzést az egészségügyi tárca, a pénzügyminisztérium és CNAS közösen fogja elvégezni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában