Föld órája

2024.03.23. 12:47

Marcel Ciolacu miniszterelnök a közös bolygónk iránti felelősségteljes magatartásra int

Agerpres

Az energia stratégiai fontosságú a világ minden országa számára, nemcsak az erőforrások, hanem a környezet és az élet iránti felelősség szempontjából is - üzente Marcel Ciolacu miniszterelnök szombaton, a Föld órája nemzetközi akció alkalmából.
Az AGERPRES hírügynökséghez eljuttatott közlemény szerint szombaton 20:30 és 21:30 között egy órára lekapcsolják a Victoria-palota kivilágítását; a kormány ezzel csatlakozik a Föld órája nemzetközi akcióhoz.
A közlemény idézi a miniszterelnököt, aki az energiatakarékosság jelentőségére figyelmeztet, és a közös bolygónk iránti felelősségteljes magatartásra int.
Ciolacu emlékeztet, hogy akárcsak más uniós országok, Románia is erőfeszítéseket tesz a zöldenergia-használatra való átállás, a klímaváltozás visszaszorítása és az orosz energiaforrásoktól való függetlenedés érdekében.
'Azt szeretném, ha ez szimbolikus gesztus, amellyel maga Románia Kormánya is - más intézményekkel, civil szervezetekkel és a világ hétköznapi embereivel közösen - minden évben egy órára lekapcsolja a villanyt, a felelősség gesztusaként maradna meg minél több romániai emlékezetében, olyan konkrét akciók gesztusaként, amelyeket mindannyian be kell vállalnunk a bolygó klímájának biztonságáért' - üzente a kormányfő.
A Föld óráját március utolsó vagy utolsó előtti szombatján tartják világszerte. A rendezvény célja a bolygó védelmét szolgáló kollektív akciók bátorítása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában