Tervezet

2024.03.25. 16:52

KRESZ-módosítás: városokban tilos járó motorral parkolni

Illusztráció

Fotó: Alexandru Nițescu

Agerpres

Hallgatólagosan elfogadta hétfőn a szenátus a közúti közlekedést szabályozó sürgősségi rendeletnek (KRESZ) azt a módosítását, amely szerint a városokban tilos járó motorral parkolni. Az előírás megszegéséért a jogszabályjavaslat szerint két vagy három büntetőpont jár.
A felsőház plénumának hétfői ülésén Sorin Cîmpeanu, a szenátus alelnöke jelentette be, hogy a törvénymódosító tervezet megvitatásának és elfogadásának határideje március 20. volt, ezért hallgatólagosan elfogadottnak tekinthető.
A jogszabályjavaslat szerint a tiltás nem terjed ki a megkülönböztető jelzés használatára jogosult járművekre, a hűtőkocsikra és a hidraulikus/mechanikus berendezéseket aktívan használó járművekre, mint például a cementszállító teherautók.
A törvénytervezetet Ion-Dragoş Popescu független szenátor nyújtotta be. Indoklása szerint a járó motorral történő parkolás tiltása csökkenti a környezetszennyezést. A jogszabályjavaslatot a képviselőház vitatja meg döntő házként. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában