Tervezet

2024.03.05. 08:52

Jogszabályjavaslat: Az autósokat előre figyelmeztetni kell a radarok elhelyezésére

Illusztráció

Agerpres

Hallgatólagosan elfogadta hétfőn a közúti forgalmat szabályozó törvényt (KRESZ) módosító tervezetet, amely előírja, hogy előre figyelmeztetni kell a gépkocsivezetőket a sebességmérő kamerák elhelyezésére akár jelzőtáblák, akár a média útján.
Az RMDSZ jogszabályjavaslata szerint a közlekedési rendőrök járőrautóját kötelező módon megkülönböztető jelzésekkel kell ellátni. Sebességmérést csak közlekedési rendőrök végezhetnek az autósok számára látható helyen, de előtte hirdetőtáblákon vagy a sajtón keresztül figyelmeztetniük kell a gépkocsivezetőket a radarok elhelyezésére. A tervezet emellett lehetővé teszi a sofőröknek a radardetektorok használatát.
A jogszabályjavaslat előírja azt is, hogy közlekedési lámpákkal szereljék fel a mindkét irányban legalább két forgalmi sávval rendelkező utakat, és a jelenlegi 30-ról 45-re növeljék a tanulóvezetők gyakorlati képzésének óraszámát.

A tervezetet a képviselőház vitatja meg döntő házként.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában