Tüntetés

2024.03.19. 11:50

Figyelmeztető sztrájkra készül az Egészségügyi Szolidaritás Szakszervezeti Szövetség

Forrás: Agerpres

Agerpres

Figyelmeztető sztrájkkal folytatja a bérekkel kapcsolatos elégedetlenségek miatt kirobbantott tiltakozó akcióinak sorozatát az Egészségügyi Szolidaritás Szakszervezeti Szövetség.
Az érdekvédelmi szervezet keddi közleménye szerint a figyelmeztető sztrájkra április 3-án 12 és 13 óra között kerül sor valamennyi egészségügyi intézményben, amelynek alkalmazottai addig hozzájárulásukat adják a későbbre tervezett általános sztrájk kirobbantásához. A szakszervezet szerint "rohamosan nő" az általános sztrájkhoz csatlakozni kívánó egészségügyi alkalmazottak száma.
A szakszervezeti szövetség azt is közölte, hogy a kormány és az egészségügyi minisztérium elutasította egy olyan megállapodás aláírását, amelyben rögzítenék az általános sztrájk kirobbantásának eljárását az egészségügyi ágazatban. "Ezzel az elutasítással a cél az általános sztrájk megakadályozása, korlátozva ezáltal az egészségügyi alkalmazottak tiltakozáshoz való jogát" - fogalmaztak.
Az Egészségügyi Szolidaritás Szakszervezeti Szövetség vezetőtanácsa a figyelmeztető sztrájkot követően, április második felében ül össze ismét, hogy döntsön az általános sztrájk időpontjáról és az ezzel kapcsolatos egyéb lépésekről - írták a közleményben. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában