Egészségügy

2024.03.26. 17:29

Ciolacu: Megoldást kell találni a munkaerő-felvétel fellendítésére a nagy kórházak esetében

Illusztráció

Forrás: Pexels

Agerpres

A kormány intézkedéseinek köszönhetően a kórházak a kormány által kiállított memorandum nélkül alkalmazhatnak egészségügyi személyzetet, és megoldást kell találni arra, hogy fellendítsék a munkaerő-felvételt a nagy kórházak esetében - jelentette ki Marcel Ciolacu kedden, a mobil egészségügyi karavánok bemutatásán.
A miniszterelnököt az egyes kórházakban tapasztalható személyzethiányról kérdezték a kormánypalotában zajló rendezvényen. Ciolacu emlékeztette az újságírókat, hogy a tanügyben és az egészségügyben feloldották a létszámstopot, a kórházaknak tehát nem kell memorandum formájában kiállított jóváhagyást kapniuk a kormánytól az álláshelyek meghirdetésére. „El kell ismernünk, hogy vannak elit egészségügyi intézmények, mint például az Egyetemi Kórház vagy a Fundeni Intézet, ahol életeket mentenek meg, ahova csaknem reménytelenül mennek be a betegek, és gyógyultan távoznak. (...) Ezeknél a kórházaknál módot kell találnunk az alkalmazások fellendítésére, mert az alkalmazottaknak olykor még arra sincs idejük, hogy kivegyék a szabadságukat” - mondta Ciolacu.
A Victoria-palotában kedden mutatták be a falvak egészségügyi ellátását szolgáló három egészségügyi karavánt, amelyeket a Mentsétek meg a Gyermekeket romániai szervezete indít a kormánnyal partnerségben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában