Javaslat

2024.03.22. 11:04

Ciolacu: Elküldtem hatáselemzésre a szupermarketek hétvégi bezárására vonatkozó javaslatot; nem lenne könnyű döntés

Illusztráció

Agerpres

Marcel Ciolacu csütörtök este bejelentette, hogy kiadta elemzésre a kormány illetékes csoportjának a szupermarketek hétvégi bezárására vonatkozó javaslatot, hogy lássa, milyen hatása lenne egy ilyen döntésnek.
A parlamentben nyilatkozó kormányfő azonban leszögezte, hogy 'ez nem lenne egy könnyű döntés'.
Véleménye szerint az sem biztos, hogy a lakosság szükségleteit ki lehet elégíteni, ha a szupermarketeket bezárják szombat délben, és hangsúlyozta, a javaslat nem csak a szupermarketekre, hanem az élelmiszerboltokra is vonatkozott.
'És akkor azt kellene mondani a romániaiaknak, hogy szombat délig végezzék el a bevásárlásaikat. Én nem tudom megszabni a romániaiaknak, hogy mikor menjenek el a boltba élelmiszert vásárolni; ez az önök, az én, mindenki saját döntése. De elküldtem elemzésre a javaslatot, hogy lássuk milyen hatással járna egy ilyen döntés. Ez nem egy könnyű döntés, de ha van egy életképes alternatív rendszer, akkor meg lehetne hozni' - nyilatkozta Marcel Ciolacu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában