Támogatás

2024.03.26. 16:53

Ciolacu: A kormány az ártámogatott gyógyszerek finanszírozására vonatkozó minden javaslatot jóváhagy

Illusztráció

Forrás: Pexels

Agerpres

Marcel Ciolacu kedden kijelentette, hogy a kabinet az ártámogatott gyógyszerek finanszírozására vonatkozó minden javaslatot jóváhagy, és azt is hangsúlyozta, hogy az innovatív gyógyszerek gyártóival folytatott megbeszéléseken számításba vették ezen készítmények romániai gyártásának lehetőségét is.
A miniszterelnököt a kormánypalotában zajló rendezvényen kérdezték arról, hogy a pénzügyminisztériumban nem született konszenzus a 'kompenzált gyógyszerek listájának' finanszírozásáról.
Ciolacu azt válaszolta, hogy nincs tudomása fennakadásokról, és a kormány jóváhagy mindent, amit az egészségügyi tárca javasol a kompenzált gyógyszerek listájával kapcsolatban.
A gyártókkal folytatott megbeszéléseken számításba vették annak lehetőségét, hogy Romániában, pontosabban a iaşi-i Antibiotice gyógyszergyárban állítsanak elő innovatív, a közelmúltban megjelent gyógyszereket - számolt még be a kormányfő. Ciolacu szerint azért esik a választás erre a gyógyszergyárra, mert a kormány ott finanszírozást nyújthat a kutatás és a gyártás terén egyaránt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában