Tüntetés

2024.03.12. 16:24

A helyi rendőrök felfüggesztik a tiltakozó akciókat a tárgyalások idejére

Forrás: Facebook/BNS

Agerpres

A helyi rendőröket tömörítő szakszervezetek képviselői az ágazatra vonatkozó új törvénytervezetről zajló tárgyalások idejére felfüggesztik a tiltakozó akciókat - mondta el az AGERPRES-nek Alexandru Iordache, a helyi rendőröket tömörítő szakszervezetek országos szövetségének szóvivője. „A két fő követelés egyike az volt, hogy az új törvénytervezetben ismét szerepeljen a helyi rendőrök munkakörülményeire vonatkozó kitétel, a másik pedig az, hogy megkapják a hétvégeken és hivatalos munkaszüneti napokon való munkavégzésért járó bérpótlékot, illetve az élelmiszerpótlékot” - jelentette ki Iordache a fejlesztési minisztérium képviselőivel lezajlott tárgyalás után.

A szóvivő szerint egyelőre felfüggesztik a tiltakozó akciókat, mert a minisztérium képviselőivel a tárgyalások folytatásában állapodtak meg, amelyeken a helyi rendőrök és a polgármesteri hivatalok képviselői is jelen lesznek. Amennyiben követeléseik megoldására nem kapnak ígéretet, a helyi rendőröket képviselő érdekvédelmi szervezetek folytatják a tiltakozó megmozdulásokat, tüntetéseket tartanak a követelések rendezéséért felelős intézmények előtt.
Kedden mintegy 300 helyi rendőr tüntetett a fejlesztési minisztérium székhelye előtt, többek között a heti pihenőnapokon és hivatalos munkaszüneti napokon való munkavégzésért járó bérpótlékokat követelve.
A hétvégeken és hivatalos munkaszüneti napokon való munkavégzésért járó 75 százalékos bérpótlék biztosítása mellett a helyi rendőrök követelik munkájuk különleges munkakörülmények közé sorolását, valamint azt, hogy a községek és városok esetében minden ezer lakosra alkalmazzanak egy-egy helyi rendőrt. A szakszervezetek eredetileg szerdára is meghirdettek egy tüntetést a fejlesztési tárca elé, amelyet azonban nem fognak megtartani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában