Változtatás

2024.02.08. 08:49

Oktatási miniszter: A megyei tanfelügyelőségek átszervezését jövő évre halasztották

Forrás: Facebook/Ligia Deca

Agerpres

Ligia Deca oktatási miniszter szerdai besztercei sajtótájékoztatóján kérdésre válaszolva elmondta, hogy a megyei tanfelügyelőségek átszervezését jövő évre halasztották.
A tárcavezető emlékeztetett, hogy a halasztást a múlt év végén elfogadott 'salátarendelet' írja elő, és ez nem csak a tanfelügyelőségekre, hanem az összes helyi közintézmény átszervezésére érvényes.
Deca szerint ezzel a minisztérium időt nyert az oktatási törvények hatásainak elemzésére, amihez segítséget kapnak a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezettől és a Világbanktól. A két intézmény szakértői tanácsokat fognak adni a tanfelügyelőségek hatékony átszervezésére is - tette hozzá.
'Van időnk arra, hogy ezeket az elemzéseket elvégezzük, és kellően széles körű nyilvános vitákat szervezzünk. Minden elemet figyelembe veszünk, hogy az átszervezés zökkenőmentes legyen' - jelentette ki a miniszter, emlékeztetve arra, hogy a tanfelügyelőségek 1990 óta változatlan formában működnek. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában