Figyelmeztetés

2024.02.13. 14:32

Másodfokú riasztást adtak ki a meteorológusok havazás miatt Fehér, Szeben és Hunyad megye hegyvidékére

Illusztráció

Forrás: Facebook/Salvamont Salvaspeo Bihor

Agerpres

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) kedden másodfokú (narancssárga jelzésű) riasztást adott ki bőséges havazás miatt Fehér, Szeben és Hunyad megye hegyvidékére, valamint egy-egy csapadékra, illetve heves szélre vonatkozó elsőfokú (sárga) riasztást Erdély nyugati és délnyugati részére, a Déli-Kárpátokra és az Erdélyi-szigethegységre.
A szakemberek szerint kedden este 10 óráig Hunyad, Fehér és Szeben megye hegyvidékén havazni fog, és jelentős vastagságú hóréteg rakódik le, a lehulló csapadék mennyisége eléri az 50-70 litert négyzetméterenként.
Ugyanakkor kedd délelőtt 10 órától szerda reggel 8 óráig egy elsőfokú, csapadékra vonatkozó riasztás van érvényben a Keleti-Kárpátokban. Esni fog az Erdélyi-szigethegységben, Erdély nyugati és délnyugati részén is, a lehulló csapadék mennyisége elérheti a 25-30 litert, elszigetelten a 40 litert is négyzetméterenként. Az 1400 méter fölötti térségekben havazik a jelzett időszakban, és új hóréteg rakódik le.
Az ANM szerint szerda reggel 8 órától este 8 óráig heves szélre vonatkozó riasztás lesz érvényben Moldva egyes megyéiben és Munténia keleti részében. A széllökések sebessége elérheti az 55-65 kilométert óránként.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában