Árvízvédelem

2024.02.12. 16:13

Első- és másodfokú árvízvédelmi készültséget rendeltek el több folyó vízgyűjtő medencéjére

Illusztráció

Agerpres

Másodfokú (narancssárga jelzésű) árvízvédelmi készültséget rendelt el hétfőn az Országos Hidrológiai és Vízgazdálkodási Intézet (INHGA) négy megye, illetve egy elsőfokú (sárga jelzésű) riasztást 16 megye folyóira.
A hidrológusok közlése szerint kedden reggel 6 órától szerda reggel 9 óráig nagy mennyiségű víz árad le a patakokon, lejtőkön és vízfolyásokon, villámárvizek alakulhatnak ki, és a vízállás meghaladhatja a másodfokú készültségi szintet a Nagy-Szamos (Beszterce-Naszód megye), a Tatrang (Brassó és Kovászna megye) és az Olt (Brassó és Szeben megye) vízgyűjtő medencéjében.
Ugyanakkor hétfő délután 2 órától szerda délután 4 óráig elsőfokú az árvízkészültség a Túr Szatmár megyei szakaszán.
Szintén sárga jelzésű riasztás lesz érvényben hétfő este 6 órától szerda délután 4 óráig a következő folyók vízgyűjtő medencéjében (zárójelben az érintett megyék: Visó (Máramaros), Nagy-Szamos (Beszterce-Naszód), Maros (Hargita, Maros és Beszterce-Naszód), Kis-Küküllő (Hargita, Maros és Fehér), Nagy-Küküllő (Hargita, Maros, Brassó, Szeben és Fehér), Béga (Temes), Temes, Pogányos, Berzava (Krassó-Szörény és Temes), Karas, Néra (Krassó-Szörény), Olt (Hargita, Kovászna, Brassó, Szeben és Vâlcea), Argeş, Dâmboviţa (Argeş és Dâmboviţa), Ialomiţa (Dâmboviţa), Suceava (Suceava), Moldova (Suceava és Neamţ), Beszterce (Suceava, Hargita, Neamţ és Bákó). 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában