Választás

2024.02.09. 17:26

Ciolacu: Nem indulok a bukaresti főpolgármesteri tisztségért

Forrás: Facebook/Marcel Ciolacu

Agerpres

Marcel Ciolacu szociáldemokrata pártelnök pénteken kijelentette, hogy nem indul a bukaresti főpolgármesteri tisztségért, és azt is cáfolta, hogy alakulata megállapodást kötött a Nemzeti Liberális Párttal (PNL) az önkormányzati választásokon való együttműködésről.
A miniszterelnök a konstancai hajógyárnál tett látogatása után nyilatkozott az újságíróknak, és láthatóan irritálta az esetleges főpolgármester-jelöltségét firtató kérdés. „Nem jelöltetem magam. Én miniszterelnök vagyok. Önök szerint lemondok, hogy polgármester lehessek? Nem is akartam válaszolni a kérdésre az ostoba felvetés miatt” - fogalmazott.
A PSD-elnök azt is cáfolta, hogy alakulata megállapodást kötött volna a PNL-vel az önkormányzati választásokon való együttműködésről. „Senki nem kötött semmiféle megállapodást. Amint azt már mondtam, a PSD-nek ezúttal is lesznek jelöltjei minden településen” - szögezte le.
Ciolacu ugyanakkor megerősítette, hogy a koalíciós pártok vezetőinek csütörtök délutáni egyeztetésén nem jutottak dűlőre a választások egy részének esetleges összevonásáról, de hétfőn folytatódnak az egyeztetések. „Minden lehetséges forgatókönyvet megvitatunk” - tette hozzá. Rámutatott, miniszterelnökként és pártelnökként is elsősorban abban érdekelt, hogy mielőbb véglegesítsék az idei választások menetrendjét. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában