Támogatás

2024.02.19. 18:29

Ciolacu: A kormány támogatja a mentőszolgálatot, hogy új eszközöket, munkaerőt és jogszabályi keretet kapjon

Agerpres

A kormány támogatja a mentőszolgálatot, hogy új eszközökhöz és a szükséges humán erőforráshoz jusson, és hogy kiigazítsák a vonatkozó jogszabályi keretet - jelentette ki Marcel Ciolacu miniszterelnök hétfőn, miután találkozott a mentősök országos szakszervezeti szövetségének képviselőivel.
A kormány közleménye szerint a Victoria-palotában tartott találkozón a miniszterelnök azt mondta, az új mentőautók beszerzésére már elindították a közbeszerzési eljárást, miután a mentősszakszervezet képviselői többször nyomatékosan kérték ezt.
Szóba került a munkaerőhiány kérdése is, ennek kapcsán a miniszterelnök azt mondta, a kormány által tavaly elfogadott memorandum értelmében 360 megüresedett álláshelyet lehet meghirdetni az ágazatban. A versenyvizsgák kiírásához már nincs szükség a kormány jóváhagyására - teszi hozzá a közlemény.
A mentősök szakszervezeti szövetsége a közeljövőben részletesen megindokolja a kormánynak a mentőszolgálat megszervezését és működését szabályozó törvényi keret módosításának szükségességét, és szakértőkkel együtt újabb találkozóra ülnek össze, hogy kidolgozzák a módosító javaslatot - olvasható a közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában