Képzés

2024.02.08. 13:29

Ciolacu a duális oktatás gyors kiterjesztését javasolja a munkaerőhiány enyhítésére

Illusztráció

Forrás: Pexels

Agerpres

A duális oktatás gyors kiterjesztését készül javasolni a vállalatvezetőknek a miniszterelnök a munkaerőhiány enyhítésére.
Marcel Ciolacu a csütörtöki kormányülés elején elmondta, hogy az elmúlt hetekben tartott tárgyalásokon megoldást ígért a nagybefektetőknek a munkaerőhiány csökkentésére. „Ez strukturális problémája a gazdaságnak, ezért a versenyszférának országos programot fogok javasolni a duális oktatás gyorsított kiterjesztésére” - mondta a kormányfő.
A program öt év alatt a jelenlegi ötszörösére, évi 50.000-re növelné a helyek számát a duális oktatásban. „Mielőtt összevonnánk a választásokat, előbb az állam és a versenyszféra erőfeszítéseit vonjuk össze a gazdaságot segítő konkrét megoldásokért” - jegyezte meg Ciolacu.
Azt is elmondta, hogy jövő héten egyeztet a munkáltatók érdekvédelmi szövetségeinek küldöttségeivel a hazai cégeket támogató intézkedéscsomagról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában