Tiltakozás

2024.01.10. 13:19

Spontán tiltakozásba kezdtek a fuvarozók az ország több városában

Forrás: gandul.ro

Agerpres

Több megyében és Bukarestben is spontán tiltakozásba kezdtek szerdán a fuvarozók; akciójukhoz több gazda is társult.
A fuvarozók forgalomlassítással tiltakoznak, elsősorban a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás (RCA) drágulása és az adóemelések miatt.
A bukaresti körgyűrűn 5-10 kilométeres óránkénti sebességgel haladnak a kamionok, lassítva a forgalmat. Az ország több nagyvárosának körgyűrűjén szintén kígyózó sorokban akadályozzák a közlekedést az elégedetlen kamionosok.
A Romániai Fuvarozók és Szállítók Szövetsége (COTAR) nem vesz részt a megmozdulásban. "Nincs semmi közünk a tiltakozáshoz" - nyilatkozta a COTAR elnöke, hangsúlyozva, hogy első körben a kormány képviselőivel történő egyeztetéssel próbálnak meg érvényt szerezni követeléseiknek.
A fuvarozók spontán tiltakozásához több gazda is csatlakozott. A nagyobb gazdaszervezetek képviselői az AGERPRES-nek azt nyilatkozták, nincs közük ahhoz a spontán tüntetéshez, amelyre online toborozták a résztvevőket a szervezők, de megerősítették, hogy tagjaik közül többen részt vesznek a megmozduláson.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában