Döntés

2024.01.25. 19:25

Románia nem vesz részt az idei Euróvíziós Dalfesztiválon

Agerpres

Románia nem vesz részt az idei Euróvíziós Dalfesztiválon, mert ezt anyagi okokból nem hagyta jóvá csütörtökön a köztelevízió (TVR) vezetőtanácsa. A TVR közleménye szerint a döntést a testület öt tagja támogatta, négy ellenezte, négyen pedig tartózkodtak a szavazáskor.
A döntés indoklása szerint a köztelevízió vezetőtanácsa csütörtökön hagyta jóvá az intézmény idei költségvetését, amelyben 'nem áll rendelkezésre elegendő forrás ahhoz, hogy Románia a nemzetközi verseny egyre magasabb színvonalú követelményeinek megfelelve' vegyen részt az Euróvíziós Dalfesztiválon.
Az idei költségvetése szerint a TVR ebben az évben jelentős forrásokat különít el 'kiemelt produkciókra és projektekre', többek között a párizsi nyári olimpiai játékok közvetítésére, a műsorszórás korszerűsítésére, a hírgyártási rendszerbe történő beruházásokra, "és egyéb, régóta halogatott modernizációs befektetésekre'. Az idei Euróvíziós Dalfesztivált Malmőben tartják, mert a tavalyi versenyt Svédország nyerte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában