Megállapodás

2024.01.22. 12:19

Román-vietnámi kétoldalú megállapodásokat írtak alá a két kormány képviselői

Forrás: Facebook

Fotó: Nagy Noemi

Agerpres

A két ország miniszterelnökeinek jelenlétében több kétoldalú megállapodást írtak alá hétfőn Vietnám és Románia illetékes közjogi méltóságai olyan közös érdeket jelentő területeken, mint a gazdaság, kultúra, munkaügy vagy szociális biztonság.
A román gazdasági, vállalkozásügyi és turisztikai minisztérium, illetve a vietnámi ipari és kereskedelmi minisztérium között memorandum született a két ország közötti üzleti együttműködésről. A dokumentumot a két illetékes miniszter, Radu Oprea és Nguyen Hong Dien látta el kézjegyével.
Kulturális együttműködési programról írt alá megállapodást Raluca Turcan román tárcavezető és Ta Quang Dong, Vietnám kulturális, sport- és turisztikai minisztériumának vezetője.
A munkaügy és társadalmi szolidaritás terén megvalósítandó együttműködésről is memorandumot fogadtak el, amelyet Simona Bucura-Oprescu román munkaügyi és társadalmi szolidaritásért felelős miniszter, illetve Le Van Thanh vietnámi munkaügyi, háborús veteránokért és szociális ügyekért felelős miniszterhelyettes írt alá.
Ugyanakkor dokumentumban rögzítették, hogy a Vietnámi Szocialista Köztársaság 10.000 adag afrikai sertéspestis elleni vakcinát adományoz Románia számára. Az eseményen több romániai és vietnámi egyetem közötti együttműködésről szóló megállapodást is aláírtak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában