Fizetés

2024.01.18. 09:25

Nem fog csökkenni idén a háziorvosok és a járóbeteg-szakellátásban dolgozó orvosok jövedelme

Illusztráció

Agerpres

A tavalyi szinten marad ebben az évben a háziorvosi rendelőkben és a járóbeteg-szakellátásban nyújtott szolgáltatásokért járó pontok értéke - jelentette ki szerda este Marcel Boloş pénzügyminiszter, hozzátéve, hogy tárgyalt is erről az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (CNAS) elnökével.
A tárcavezető annak kapcsán beszélt erről a Digi24-nek, hogy a háziorvosok és a járóbeteg-szakellátásban dolgozó orvosok szerdán kezdték el a tárgyalásokat a CNAS vezetőivel az idei keretszerződésről. A dokumentum korábban közvitára bocsátott tervezete szerint a jövedelmük idén jelentősen csökkenne tavalyhoz képest.
Marcel Boloş elmondta, hogy egyeztetett a CNAS elnökével, Valeria Herdeával, és megállapodtak abban, hogy idén mégse módosuljon az egészségügyi alapellátásban és a járóbeteg-szakellátásban nyújtott szolgáltatásokért járó pontok értéke, így az orvosok jövedelme nem fog csökkenni. Emlékeztetett arra, hogy Romániában közel tízezer háziorvosi rendelő működik. „A mi feladatunk megoldást találni a háziorvosok számára a legjobb feltételeket biztosítására” - jegyezte meg.
A pénzügyminiszter biztosította a közvéleményt arról, hogy a kórházak idén sem maradnak pénz nélkül. Emlékeztetett, hogy ebben a hónapban 6,6 milliárd lejt utalt ki a kormány az állami egészségügyi intézmények felhalmozott adósságainak rendezésére, és idén az egészségügy 'rendkívül bőkezű' költségvetéssel rendelkezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában