Iaşi

2024.01.11. 10:35

Meghalt a csecsemő, akivel szerdán az édesanyja kiugrott az ablakon a lángokban álló lakásból

Agerpres

Meghalt a iaşi-i idegsebészeti kórházban az a csecsemő, akivel szerdán az édesanyja kiugrott az ablakon a harmadik emeleti, lángokban álló lakásból.
A 4 hónapos gyermeket előbb a iaşi-i gyermekkórházba szállították, 4-es fokozatú kómában, a kórházba érkezésekor újra kellett éleszteni. Többszörös koponyatörést szenvedett, koponyaűri vérzéssel, valamint bordatörést, tüdő- és hasi zúzódást. A gyermekkórházból az idegesebészetre szállították, ahol röviddel ezután meghalt.
A 30 éves anya állapota is súlyos. A iaşi-i Szent Spiridon kórházban ápolják, testfelülete 12 százaléka megégett, medencetörése, keresztcsonttörése és bal oldali bordatörése van. Az orvosok visszafogottan nyilatkoztak felépülési esélyeiről.
Az eset Iaşi-ban történt szerda délután. A iaşi-i katasztrófavédelmet és a mentőszolgálatot 15.06-kor értesítették arról, hogy egy Decebal utcai tömbház egyik 3. emeleti lakásában tűz ütött ki.
Az anya kisbabájával a lakásban tartózkodott, egy olyan helyiségben, ahol az ajtó zárja beszorult, és nem tudta kinyitni. Hogy megmeneküljön a tűztől, az anya egy takaróba csavarta a babát, és leugrott vele az emeletről.
A tömbházból a tűzoltók 10 személyt evakuáltak, 15-en maguktól hagyták el az épületet. A lángokat 15 óra 40 perc körül oltották el. A tűz kitörésének okát még vizsgálják.
A rendőrség kivizsgálja az ügyet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában