Baleset

2024.01.17. 09:15

Két kisbusz karambolozott Szilágy megyében, 13-an megsérültek

Forrás: ProTV

Agerpres

Két kisbusz egymásnak ütközött a Szilágy megyei Nagyilonda Dés felőli kijáratánál a keddről szerdára virradó éjszaka, hét személy kórházba került.
A Szilágy megyei katasztrófavédelmi felügyelőség közlése szerint a két kisbuszban összesen 13 utas volt, közülük hatan ukránok. A hatóságok vörös beavatkozási kódot léptettek életbe.
A helyszínre nagy erőkkel szálltak ki a katasztrófavédelmi erők és a mentők, 13 sérült személynek nyújtottak orvosi segítséget a helyszínen. A sérültek közül hármat ki kellett vágni a kocsi roncsok közül - nyilatkozta szerdán az AGERPRES-nek Diana Ember, a Szilágy megyei ISU szóvivője.
Hét sérültet szállítottak kórházba, négyet közülük a dési, hármat a zilahi sürgősségi kórházba. Mindegyik sérült eszméleténél volt. A hatóságok reggel 5 óra 2 perckor oldották fel a vörös bevetési kódot.
A hét kórházba szállított személy közül egynek román-panamai, kettőnek román-ukrán kettős állampolgársága van, egy ukrán, három pedig román állampolgár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában