Fizetés

2024.01.18. 17:31

Januárban átlagban 30 százalékkal nő az iskolaigazgatók és aligazgatók bruttó bére

Agerpres

A kormány jóváhagyta csütörtöki ülésén az oktatási intézmények vezetőinek alapbérét szabályozó határozatot - jelentette be az ülést követően a kormányszóvivő.
Mihai Constantin elmondta, ezzel fel akarják számolni az iskolaigazgatói, igazgatóhelyettesi, főkönyvelői és főtitkári bérek terén tapasztalt egyenlőtlenségeket. A határozatba foglalt elv szerint az igazgató és aligazgató alapfizetésének nagyobbnak kell lennie az osztályfőnöki tisztséget is betöltő, legnagyobb alapfizetéssel rendelkező tanárénál.
Az iskolaigazgatók és aligazgatók bruttó bére átlagban 36 százalékkal nő idén 2023 decemberéhez viszonyítva, és ebből átlagban 30 százalékkal már januárban - számolt be a kormányszóvivő.
Ligia Deca oktatási miniszter hétfőn kijelentette, hogy a tavaly alkalmazott és az idénre beütemezett béremelések nyomán egy első szakmai fokozattal rendelkező iskolaigazgató havi bruttó bére 2024 júniusában elérheti a 11.484 lejt, a második fokozattal rendelkező igazgató esetében az alapfizetés bruttó összege 11.812 lejt tehet ki havonta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában