Ügyészségi forrás

2024.01.03. 11:10

Ismét kihallgatják a Ferma Dacilor ügyvezetőit és tulajdonosát

Forrás: Youtube/ Observatorul Prahovean

Agerpres

Ismét kihallgatják a rendőrségen a mai nap folyamán a leégett Ferma Dacilor panziót működtető vállalkozás ügyvezetőit és Cornel Dinicu tulajdonost a több halálos áldozattal járó tűzeset ügyében.
Ügyészségi forrásokból az AGERPRES arról értesült, hogy a kedden őrizetbe vett három gyanúsítottat kihallgatásuk után a Prahova megyei rendőrség székhelyéről a ploieşti-i bíróságra kísérik. A vádhatóság az előzetes letartóztatásukat indítványozza.
A Ferma Dacilor panziót működtető cég két ügyvezetőjét és a tulajdonost katasztrófát okozó gondatlanságból elkövetett rongálással gyanúsítják. A Prahova megyei ügyészség kedden közölte, hogy a nyolc ember halálát követelő tűzeset ügyében már okirathamisítás és hivatali visszaélés gyanújával is bűnvádi eljárás zajlik.
A nyomozóhatóságok kedden délelőtt nyolc helyszínen tartottak házkutatást. A panzió vezetése mellett a Tohani települést is magába foglaló Gura Vadului község korábbi és jelenlegi polgármesterét, illetve a polgármesteri hivatal egy urbanisztikai osztályon dolgozó alkalmazottját is kihallgatták.
A vendégekkel teli Ferma Dacilor panzió karácsony másodnapján gyulladt ki, az épületben 26-an tartózkodtak, előző este összejövetelen vettek részt. A kétszintes, fából készült épületben gyorsan elharapóztak a lángok, a földszinten lakók időben kimenekültek, de az emeleti vendégeket - öt felnőttet és három gyereket - eltűntnek nyilvánították.
Hét áldozat szénné égett holttestét a romok között találták meg, majd pár napra rá újabb emberi csontmaradványokat találtak, ezeket DNS-minták alapján vizsgálják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában