Gondatlanság

2024.01.06. 11:13

Hét gyermek szenvedett mérgezést juhok fertőtlenítésére használt szertől

Illusztráció

Agerpres

Gondatlanságból elkövetett testi sértés miatt indítottak büntetőeljárást a Szatmár megyei rendőrök, miután hét gyermek kórházba került, mert a juhok fertőtlenítéséhez használt szerrel mosták meg őket.

A Szatmár megyei rendőrség pénteki közleménye szerint a nyomozáskor kiderült, hogy egy vidéken élő 42 éves férfi és 38 éves felesége a juhok fertőtlenítésére használt szerrel kenték be magukat és hét, 3 és 12 év közötti gyermeküket.

A nő és hét gyermeke pénteken a szatmárnémeti megyei sürgősségi kórház sürgősségi osztályán jelentkezett mérgezésre utaló tünetekkel. Miután a sürgősségen elsősegélyben részesítették őket, a 37 éves anyát és egy 11 gyermeket a kórház intenzív osztályára, egy 9 és egy 15 éves gyermeket a gyermekosztályra utaltak be. Négy gyermeket - egy 5 évest, egy 7 évest egy 3 éves ikerpárt - a kolozsvári gyermekkórházba vittek át - tájékoztatott a megyei kórház.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában