Bántalmazás

2024.01.26. 10:56

Egy nyilvánosságra került felvétel szerint bántalmazott egy idős beteget a bârladi kórház két alkalmazottja

Forrás: spital-barlad.ro

Agerpres

Vizsgálatot indított pénteken a Vaslui megyei rendőrség és a bârladi Elena Beldiman Sürgősségi Kórház vezetősége, miután nyilvánosságra került egy videofelvétel, amelyen egy beteg látható, akit a sürgősségi osztály személyzete fizikailag és verbálisan bántalmazott.
A felvétel szerint egy betegszállító és egy ápoló brutálisan rángatott és közben trágár módon szidalmazott egy idős pácienst. A kórház közölte, hogy a vezetőség hivatalból belső vizsgálatot indított az ügyben. A két alkalmazottat magyarázatra szólították fel, és fegyelmi eljárás indítottak ellenük. Ennek lezárásáig a betegszállító és az ápoló munkáját szorosan figyelemmel fogja kísérni a műszakvezető asszisztens - olvasható az egészségügyi intézmény pénteki közleményében.
A kórház vezetősége közölte azt is, hogy nem tolerálják az ilyen viselkedést, és arról biztosították a közvéleményt, hogy a vizsgálat befejezése után megfelelő jogi lépéseket tesznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában