Kibertámadás

2024.01.31. 16:09

Ciolacu: Lecserélem a személyimet, remélem, senki nem vett fel még hitelt vele

Agerpres

Marcel Ciolacu miniszterelnök közölte szerdán, hogy a képviselőházat ért keddi kibertámadás miatt lecseréli személyazonosító igazolványát.
Hozzátette, reméli, hogy a támadás óta nem használták fel az okmányt bankkölcsön felvételére.
Ciolacu emlékeztetett, nem ez az első eset, hogy kibertámadás éri a képviselőházat. Az intézmény informatikai rendszerének sérülékenységét a miniszterelnök azzal magyarázta: 'az egyik korábbi házelnök' nem járult hozzá ahhoz, hogy a Különleges Távközlési Szolgálat (STS) és a Román Hírszerző Szolgálat (SRI) is szerepet vállaljon a képviselőház adatainak védelmében. 'Most láthatjuk ennek következményeit' - tette hozzá.
A kormányfő úgy vélte, a képviselőház elleni támadásnak nem lenne ekkora hírértéke, ha az elkövetők nem másolták volna le a személyazonosító igazolványát. 'Nem gond, kicserélem a személyimet. Egyértelmű, hogy mivel állunk szemben, ez egy hibrid háború, aminek nemcsak Románia, hanem egész Európa a célpontja' - jelentette ki. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában