Kampányfogás

2024.01.12. 08:28

Bukarest prefektusa: politikusok eltérítették a fuvarozók és a gazdák tiltakozását

Forrás: digi24.ro

Agerpres

A fuvarozók és a gazdák tiltakozását politikusok eltérítették – jelentette ki Rareş Hopincă bukaresti prefektus csütörtök este arról, hogy a Bukarest határában, Chiajnán megállított közúti fuvarozók és gazdák között a Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) elnöke, George Simion is megjelent.

A Digi24-nek nyilatkozó kormánymegbízott kijelentette, nem tartja szerencsésnek, hogy bizonyos elégedetlenségeket és követeléseket "egy szélsőséges párt" a politikai céljaira használjon fel.

George Simionnak arra a kijelentésére, miszerint a hatóságok túl sok rendőrt és csendőrt vezényeltek ki a munkagépeikkel a fővárosba tartó közúti fuvarozók és gazdák megállítására, Rareş Hopincă úgy reagált: a rendvédelmi szervek a kötelességüket teljesítik, mert meg kell őrizni Bukarest nyugalmát.

A prefektus hangsúlyozta, hogy a tüntetéshez való jogot az alkotmány szavatolja, de a törvényt mindenkinek tiszteletben kell tartania. Ezért felszólította a fuvarozókat és a gazdákat, hogy kérvényezzék a tiltakozó akciójuk engedélyeztetését a bukaresti főpolgármesteri hivataltól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában