Szökés

2023.12.03. 16:22

Ügyvédje szerint Cătălin Cherecheş elutasítja az egyszerűsített kiadatási eljárást

Elutasítja az egyszerűsített kiadatási eljárás lehetőségét Cătălin Cherecheş volt nagybányai polgármester, akit Németországban vettek őrizetbe, miután megszökött Romániából.

Agerpres

A politkus ügyvédje, Răzvan Doseanu vasárnap közölte, hogy védence elutasítja az egyszerűsített kiadatást. Cherecheş németországi ügyvédjére hivatkozva Doseanu azt mondta, egyszerűsített eljárás hiányában 3-6 hónapba telhet a kiadatása. Öt napon belül a volt polgármestert egy müncheni fogdába szállítják - tette hozzá.
Doseanu arról is beszámolt, hogy elfogása óta Cherecheş csak a németországi ügyvédjével beszélt, mással nem léphetett kapcsolatba. Ottani ügyvédje szerint a politikus nem tanúsított ellenállást, amikor elfogták a német hatóságok - mondta még Răzvan Doseanu.
Nagybánya polgármesterét vesztegetés többrendbeli elfogadása miatt öt év letöltendő szabadságvesztésre ítélte a kolozsvári táblabíróság. A jogerős ítélet kihirdetésének napján Cherecheş egy rokonának érvényes személyi igazolványát felmutatva a petei határátkelőn keresztül elhagyta az országot. A politikust múlt héten Németországban fogták el és vették őrizetbe. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában