Tragédia

2023.12.29. 16:43

Tűzvész a Ferma Dacilor panziónál: az ügyészség lezárta a helyszíni nyomozást

A Prahova megyei ügyészség pénteken közölte, hogy befejezte a helyszíni nyomozást a Ferma Dacilor panziónál történt tűzeset ügyében, és több tanút is kihallgattak.

Forrás: ziare.com

Agerpres

A vádhatóság tájékoztatása szerint a helyszíni nyomozás december 26–28. között zajlott le a katasztrófavédelem, a munkaügyi és az építkezési felügyelőség, a kriminalisztikai intézet, a Prahova megyei rendőrség, illetve a petrozsényi bányabiztonsági intézet (INSEMEX) szakembereinek bevonásával. A vizsgálatok lezárása után a helyszínt elkerítették.

A tűzesetben életét vesztő hét személyt DNS-minták alapján azonosították. Jelenleg még folyamatban van a helyszínen talált további csontmaradványok igazságügyi genetikai szakértői vizsgálata - számolt be az ügyészség. Közölték azt is, hogy több tanú kihallgatása mellett dokumentumokat kértek be, illetve ellenőrzéseket tartottak a turisztikai egységek engedélyeztetésében illetékes hatóságoknál és intézményeknél. 

Több csonttöredéket találtak a nyomozók a Ferma Dacilor panzió elszenesedett romjai között. A csonttöredékeket Bukarestbe küldték genetikai szakértői vizsgálatra, a helyszínt lezárták - közölték pénteken ügyészségi források az AGERPRES hírügynökséggel. A megtalált csontdarabok valószínűleg a nyolcadik, mindeddig eltűntnek nyilvánított személy földi maradványai.

A halálos áldozatok között van a hadsereg hírszerzési főigazgatóságát (DGIA) vezető Petru Băiceanu tábornok fia, a 21 éves Vlad Băiceanu, a panzió tulajdonosának, Cornel Dinicunak egyik gyermeke, valamint Lucian Ene – akinek a tulajdonos násznagya volt – és annak két fia, illetve egy szociológia szakos másodéves egyetemista lány és a barátja. Az ügyben gondatlanságból elkövetett emberölés és rongálás gyanújával indult büntetőeljárás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában