Eurostat

2023.12.20. 15:51

Romániában, Spanyolországban és Lengyelországban nőtt a legjelentősebb mértékben az építőipari termelés az EU-ban októberben

Illusztráció

Agerpres

Az Európai Unióban 0,4 százalékkal, az euróövezetben pedig 0,7 százalékkal csökkent az építőipari termelés októberben a 2022-es év azonos időszakához képest, a legnagyobb növekedést Romániában, Spanyolországban és Lengyelországban jegyezték - derül ki az Európai Statisztikai Hivatal (Eurostat) szerdán közzétett adataiból.
Az EU adatokat közlő tagállamai közül szeptemberben a legnagyobb éves növekedést Romániában (9,2 százalék), Spanyolországban (8,3) és Lengyelországban (7,5), a legjelentősebb csökkenést pedig Finnországban (mínusz 7,3 százalék), Svédországban (mínusz 4,6) és Belgiumban (mínusz 3,5) mérték.
Az Eurostat adatai szerint októberben az előző hónaphoz képest az építőipari termelés az euróövezetben 1 százalékkal, az Európai Unióban pedig 0,6 százalékkal csökkent, miután szeptemberben az euróövezetben 0,9 százalékkal, az EU-ban pedig 0,7 százalékkal nőtt.
Az EU adatokat közlő tagállamai közül októberben a legnagyobb havi növekedést Romániában és Svédországban (egyaránt 3 százalékkal), Spanyolországban (1,4 százalék) és Ausztriában (1,3 százalék), a legjelentősebb csökkenést pedig Szlovéniában (6,1 százalékkal), Németországban és Szlovákiában (egyaránt 2,2 százalékkal), valamint Franciaországban (2 százalékkal) regisztrálták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában