CNAS

2023.12.11. 15:12

Rafila: A Facebookról értesültem arról, hogy Andrei Baciu önként távozik a CNAS éléről

Agerpres

Alexandru Rafila egészségügyi miniszter hétfőn újságírói kérdésre válaszolva elmondta, hogy a Facebookról értesült az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (CNAS) elnökének lemondásáról, és elvárja Andrei Baciutól, hogy hivatalosan is közölje távozását az intézmény éléről.
Szörényvári sajtótájékoztatóján a tárcavezető emlékeztetett arra, hogy a CNAS elnökét a kormányfő nevezi ki az egészségügyi miniszter javaslatára. 'Nem tudom, hogy a lemondás megérkezett-e a minisztériumhoz. (...) Én a Facebookról értesültem róla, a munkatársaim átküldték a posztot. (...) Úgy gondolom, hogy a lemondásokról (...) előzetesen egyeztetni kell, (...) fel kell vállalni, tudnunk kell, hogyan lépünk tovább' - jelentette ki Rafila.
A miniszter elmondta, a CNAS igazgatótanácsának keddi üléséig kiderül, hogy megbíznak-e ideiglenesen valakit az intézmény vezetésével az új elnök kinevezéséig.
Andrei Baciu hétfőn jelentette be, hogy lemond a CNAS éléről.
'A nyilvánosságban megjelent információkra tekintettel úgy döntöttem, hogy benyújtom lemondásomat az Országos Egészségbiztosítási Pénztár elnöki tisztségéről. Lemondásomat nem jogi kényszerből, hanem becsületbeli okból nyújtom be, mert elkötelezetten hiszek az általam vallott etikai és erkölcsi elvekben' - írta Baciu hétfő reggeli Facebook-bejegyzésében.
Andrei Baciut hétfőn beidézték a korrupcióellenes ügyészségre (DNA). A CNAS távozó vezetőjét a koronavírus-vakcinák beszerzésével kapcsolatos ügyben hallgatják ki, amelyben Florin Cîţu volt miniszterelnök, valamint Vlad Voiculescu és Ioana Mihăilă volt egészségügyi miniszterek gyanúsítottak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában