Határrendészet

2023.12.04. 13:07

Közel 40 migránst tartóztattak fel az Arad megyei határrendészek az utóbbi 24 órában

Illusztráció

Forrás: politiadefrontiera.ro

Agerpres

Az Arad megyei határrendészek a schengeni övezetbe bejutni próbáló 38 migránst tartóztattak fel a román-magyar határon az elmúlt 24 órában.
Hétfői közleményük szerint a nagylaki autópálya-határátkelőnél két török állampolgárságú sofőr által vezetett nyerges vontatóban - a raktérben és a sofőrfülkében - összesen 11 potyautast fedeztek fel a határrendészek. A fuvarlevelek szerint a teherautók mogyorót és zöldségeket szállítottak németországi cégeknek.
A potyautasokat bekísérték a határrendészet székhelyére, ahol kiderült, hogy bangladesi és szíriai állampolgárok, akiknek egy része törvényes úton érkezett Romániába, más részük menedékjog-kérelmező.
A határrendészek ugyanakkor Nagylak közelében 23 bevándorlót tartóztattak fel, akik a mezőn haladtak a határ felé. A 20 és 51 év közötti személyek Srí Lanka-i, pakisztáni, indiai, nepáli és afganisztáni állampolgárok, akik szintén Nyugat-Európába akartak eljutni.
Tornya közelében a határrendészek további négy külföldi állampolgárt tartóztattak fel, akik gyalogosan haladtak a román-magyar határ felé. Személyazonosításukkor kiderült, hogy szíriai és indiai állampolgárok. A sofőrök ellen migránscsempészet, a bevándorlók ellen tiltott határátképési kísérlet miatt indult eljárás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában