Nyilatkozat

2023.12.16. 11:03

Új vonatszerelvényeket készül beszerezni a szállításügyi minisztérium

Forrás: Facebook

Agerpres

Mintegy 160 új vonatszerelvényt készül beszerezni a szállításügyi minisztérium - jelentette be pénteken Karánsebesen Sorin Grindeanu tárcavezető. A politikus a sajtónak elmondta: tudomása szerint az elmúlt két-három évtizedben ez az első alkalom, hogy Románia új szerelvényeket vásárol. Hangsúlyozta, hogy addig nem állítanak forgalomba új vonatkocsikat, amíg nem győződnek meg a biztonságukról.

Grindeanu az országba december elején érkezett első elektromos vonatról szólva elmondta, hogy az jelenleg tesztelés alatt áll. 

Ciolacu: Románia több mint 950 kilométer vasútvonalat korszerűsít az EU helyreállítási alapjából lehívott forrásokból

Marcel Ciolacu miniszterelnök pénteken Karánsebesen kijelentette, hogy Románia több mint 950 kilométer vasútvonalat korszerűsít az EU helyreállítási alapjából lehívott forrásokból.

A kormányfő emlékeztetett arra, hogy Sorin Grindeanu szállítási miniszter jövő héten írja alá a munkálatok utolsó finanszírozási szerződéseit, és ezzel sikerül lezárni az országos helyreállítási tervnek ezt a fejezetét.

Ciolacu elmondta, hogy Adrian Câciu beruházásokért és európai projektekért felelős miniszter hamarosan elküldi az Európai Bizottságnak Románia harmadik kifizetési kérelmét. Ha ezt jóváhagyják, az ország 2,7 milliárd eurót kap jövőre az EU helyreállítási alapjából. A kormányfő elismerte, hogy a kérelmet már márciusban be kellett volna nyújtani, de hangsúlyozta: az a lényeg, hogy most már el fog jutni Brüsszelbe.

Marcel Ciolacu és Sorin Grindeanu pénteken Karánsebesen részt vett a Karánsebes-Temesvár-Arad vasútvonal korszerűsítéséről szóló negyedik és egyben utolsó szerződés aláírásán. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában