Közlemény

2023.12.14. 15:12

Elhalasztja a perek tárgyalását a bukaresti törvényszék a bírák bérhátralékaival kapcsolatos döntés elleni tiltakozásképpen

Illusztráció

Agerpres

A bukaresti törvényszék bírói közgyűlésének csütörtöki döntése értelmében a sürgős esetek kivételével minden per tárgyalását elhalasztják az intézmény személyzetének bérhátralékaival kapcsolatos követelések teljesítéséig.
A fővárosi törvényszék képviselői csütörtöki közleményükben hangsúlyozták, hogy a kormány jövő évi fiskális intézkedéseit tartalmazó sürgősségi rendelet sérti az igazságszolgáltatás függetlenségét és a hatalmi ágak szétválasztásának elvét, mert figyelmen kívül hagyja a bérhátralékok kifizetésére vonatkozó bírósági határozatokat.
A bírói közgyűlés ezért csütörtökön egyöntetűen úgy határozott, hogy fizetésük és a bírósági határozatokban megállapított bérhátralékaik maradéktalan kifizetéséhez szükséges pénzalapok biztosításáig elhalasztják a pereket, csak a sürgős ügyek tárgyalását tűzik napirendre. Utóbbiak közé tartoznak a büntetőeljárásokban elrendelt kényszerintézkedések és házkutatások, a kiskorúakkal kapcsolatos ügyek, a gyermekelhelyezések vagy a távoltartási végzések.
A bírák azt is közölték, hogy támogatják az írnokok és a bírósági kisegítő személyzet bérköveteléseit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában