Havazás

2023.11.21. 12:25

Szeben megye: 35 centiméteres a hóréteg a Bilea-tónál; már tervezik a jéghotel megépítését

Agerpres

A Fogarasi-havasokban, 2034 méteres magasságban található Bilea-tó melletti meteorológiai állomásnál jelenleg 35 centiméteres a hóréteg - közölte kedden Arnold Klingeis, a Bilea-tavi Jéghotel projekt vezetője.
Klingeis közölte, megkezdték az előkészületeket a jéghotel felépítéséhez. Jelenleg arra várnak, hogy elegendő hó rakódjon le és a tó vize megfelelő vastagságú jéggé fagyjon; amint ez megtörténik, nekilátnak a jéghotel megépítésének. A projektvezető emlékeztetett, hogy már tizenhat téli szezonban készült jéghotel a Bilea-tónál, ha az időjárási viszonyok lehetővé teszik, az idei szezon lesz a tizenhetedik.
Az idei, 2023-2024-es jéghotel-projekt témája a modern művészet. A hotel minden egyes szobája egy kortárs művész nevét és stílusjegyeit fogja viselni.
A közlemény arra is emlékeztet, hogy a Bilea-tóból vágott jégtömbökből megépített jéghotel, valamint a jégtemplom és a hókunyhók (igluk) Közép- és Délkelet-Európa egyedülálló látványosságai.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában