Vélemény

2023.11.16. 11:17

Rareş Bogdan: A PSD a génjeiben hordozza a civil társadalom iránti gyűlöletet

Agerpres

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) első alelnöke, Rareş Bogdan szerint a Szociáldemokrata Párt (PSD) 'a génjeiben hordozza a civil társadalom iránti gyűlöletet'.
A politikus csütörtökön a Facebook-oldalán felidézte, hogy a 90-es években a vezető szociáldemokrata politikusok tekergőknek minősítették az Egyetem téri tüntetőket, Ion Iliescu akkori államfő pedig állatoknak nevezte az újságírókat. Szerinte 33 év elteltével mindössze annyi történt, hogy a Szocialisták és Demokraták (S&D) pártcsaládjának 'szivárványszíneire átfestett' PSD politikusai a 'te állat' szóhasználatról áttértek a 'te bunkó'-ra.
Bejegyezésében Rareş Bogdan emlékeztetett arra, hogy a PNL 'a regionális és az uniós biztonság szempontjából döntő pillanatban' lépett koalícióra a PSD-vel. 'Ám a kétszínűség, a kettős beszéd, az anyagi érdekek felülkerekedtek a tisztességes együttműködés elvén. Mi valóban azt hittük, hogy az együttműködés lehetséges lesz, de az elvtársak az ország érdekei elé helyezték a saját érdekeiket' - írta a PNL első alelnöke.
Bejegyzésének előzménye, hogy Marcel Ciolacu kormányfő a liberális politikus bírálatai kapcsán szerda kijelentette: szerinte Rareş Bogdan 'álhírekkel ássa alá' a koalíciót, és célja elterelni a figyelmet arról, hogy a napokban lefilmezték, amint egy 30 ezer eurós karórával ment vásárolni a piacra.
A miniszterelnök a PNL első alelnökének szemére vetette, hogy maga is részt vett a koalíció vezetőinek legutóbbi, öt órán át tartó ülésén, és a zárt ajtók mögött nem fogalmazott meg egyetlen bírálatot sem, majd a nyilvánosság előtt kijelentette, hogy 'a PSD ellopja a romániaiak pénzét'. Marcel Ciolacu ezt kikérte magának, megjegyezve azt is, hogy ez az eljárás 'bunkóság' volt Rareş Bogdan részéről.
A miniszterelnök elmondta azt is, hogy csütörtökön a koalíció vezetői ismét összeülnek tanácskozni többek között a jövő évi költségvetésről, a pedagógusok helyzetéről és a közigazgatási reformról. Értésre adta, hogy nemkívánatosnak tartja Rareş Bogdan jelenlétét ezen a találkozón.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában