Értekezlet

2023.11.29. 15:13

Luminiţa Odobescu: Románia támogatja Ukrajna integrációját az euroatlanti közösségbe

Illusztráció

Agerpres

Luminiţa Odobescu szerdán kijelentette, hogy Románia támogatja Ukrajna integrációját az euroatlanti közösségbe, illetve azt, hogy a jövő évi, jubileumi washingtoni csúcstalálkozó előrelépést jelentsen Kijev és a NATO kapcsolatában.
A román diplomácia vezetője a NATO-tagállamok külügyminisztereinek kétnapos brüsszeli értekezletét lezáró NATO-Ukrajna Tanács ülésén vett részt.
A külügyminisztérium közleménye szerint Odobescu ismételten megerősítette, hogy Románia támogatja Ukrajna függetlenségét, szuverenitását és területi integritását a nemzetközileg elismert határain belül, kinyilvánítva azt is, hogy Ukrajnának szuverén joga dönteni a saját kül- és biztonságpolitikájáról.
A külügyminiszter a leghatározottabban elítélte Oroszország provokálatlan és indokolatlan katonai támadását Ukrajna ellen, hangoztatva, hogy Moszkva eljárása a nemzetközi jog durva megsértését jelenti. Felszólalásában hangsúlyozta azt is, hogy fokozni kell az Ukrajnának nyújtott támogatásokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában