Baleset

2023.11.14. 16:03

Kisiklott egy tehervonat négy vagonja Aradon

Forrás: ISU Arad

Agerpres

Felborult vasúti tartálykocsiból szivárgó gázolaj miatt riasztották kedden az Arad megyei katonai tűzoltókat Aradra. Az Arad megyei katasztrófavédelmi felügyelőség közlése szerint kedden kisiklott egy 26 vagonból álló teherszállító vonat a megyeszékhelyen, Váralja negyed térségében. Négy vasúti kocsi futott le a sínről, közülük két tartálykocsi felborult, és az egyikből elkezdett szivárogni a gázolaj.

ISU ARAD

A tartálykocsik a sínpár mellé borultak, így a közúti forgalmat nem akadályozzák, a tűzoltók a helyszínt biztosítják a tűz fellobbanásának megelőzése érdekében - tájékoztatott George Pleşca, a felügyelőség szóvivője.
A Román Vasúttársaság (CFR) közleménye szerint 13 órától lezárták a baleset miatt a vasúti forgalmat Újarad és Arad között. A vállalat szerint egy magán vasúti társaság Szörényvár és Arad között közlekedő szerelvénye az újaradi állomást elhagyva siklott ki.
A CFR temesvári regionális kirendeltségének munkatársai műszaki segítséget nyújtanak a magánvállalatnak a kisiklott és felborult vasúti kocsik sínrehelyezésére, hogy a forgalmat minél előbb és biztonságos körülmények között újra lehessen indítani az érintett szakaszon - közölte a vállalat.
Arról is tájékoztattak, hogy az érintett személyszállító vonatok utasait a közlekedés újraindításáig vonatpotló buszokkal szállítják Temesság és Arad között. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában