Beruházás

2023.11.29. 14:46

Jóváhagyta a kormány az A8-as autópálya Nyárádszereda és Leghin közötti szakaszának műszaki-gazdasági mutatóit

Forrás: Facebook/Sorin Grindeanu

Agerpres

A kormány jóváhagyta az Erdélyt Moldvával összekötő A8-as autópálya Nyárádszereda és Leghin (Neamţ megye) közötti szakaszának műszaki-gazdasági mutatóit, így elkezdődhet a beruházás megtervezésére és a kivitelezésére vonatkozó versenytárgyalás kiírásához szükséges közbeszerzési dokumentáció kidolgozása - jelentette be szerdán a Facebook-oldalán szállításügyi miniszter.
Sorin Grindeanu Facebook-bejegyzése szerint a kormány szerdán elfogadott határozatával az A8-as autópálya 159 kilométer hosszú szakasza egy lépéssel közelebb került a megvalósításhoz
Az A8-as sztráda Nyárádszereda és Leghin közötti szakaszán öt csomópont lesz: a 13A jelzésű országúttal (Szováta), a 13B jelzésű országúttal (Gyergyóalfalu), a 12-es országúttal (Gyergyóditró), a 15-ös országúttal (Gyergyótölgyes) és a 15B jelzésű országúttal (Pipirig) való találkozásnál. Ugyanakkor 119 híd, 19 felüljáró, 117 völgyhíd, 179 áteresz és 47, összesen 11,64 km hosszú alagút épül.
A beruházás becsült értéke 37,48 milliárd lej.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában