Brassó megye

2023.11.17. 14:04

George Simion szerint PSD-s, PNL-s és volt USR-s közéleti szereplők iratkoznak át az AUR-ba

Agerpres

George Simion, a Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) elnöke pénteken bejelentette, hogy az általa vezetett párt Brassó megyei szervezete volt liberális és szociáldemokrata, illetve USR-s tagokkal bővül.
Simion közölte, hogy a Brassó megyei AUR-ba iratkozott Ana Loredana Predescu volt PSD-s képviselő, illetve Eduard Bălăşcanu, a Liberális Vállalkozók Klubja brassói szervezetének elnöke is.
A pártelnök azt nyilatkozta az AGERPRES hírügynökségnek, hogy csütörtökön több mint 150 Brassó megyei üzletemberrel találkozott, akik közül sokan jelezték, hogy csatlakoznának az AUR-hoz. 'PSD-s, PNL-s emberekről van szó, és volt USR-sekről, akik Allen Colibant támogatták a polgármester-választáskor' - mondta Simion.
Arra a kérdésre, hogy mi lesz az AUR Brassó megyei szervezetének jelszava a kampányban, Simion azt felelte: 'tegnap 1987 volt, holnap 1989 lesz'.
Ana Loredana Predescu kijelentette, két nappal ezelőtt döntötte el, hogy átiratkozik az AUR-ba, amikor az 1987-es brassói lázadásra emlékező sajtóközleményét fogalmazta, és párhuzamba állította az 1987-es évet a 2023-as évvel. 'Mi már több mint 30 éve folyton a jobb életért harcolunk, és nemzedékről nemzedékre passzoljuk át a felelősséget, amelyet a következő nemzedékért kell vállalni' - mondta a képviselő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában