Riasztás

2023.11.30. 14:26

Első- és másodfokú árvízkészültséget rendeltek el pénteken a hidrológusok több folyó vízgyűjtő medencéjére

Első- és másodfokú árvízvédelmi készültséget rendelt el csütörtökön az Országos Hidrológiai és Vízgazdálkodási Intézet (INHGA) több folyó vízgyűjtő medencéjére.

Illusztráció

Agerpres


A csütörtökről péntekre virradó éjszaka 3 órától vasárnap déli 12 óráig másodfokú árvízriasztás lesz érvényben a Kis-Szamos (Bihar és Kolozs megye), a Sebes-Körös (Kolozs és Bihar megye), Fekete-Körös (Bihar és Arad megye), Fehér-Körös (Hunyad és Arad megye) és Aranyos (Fehér és Kolozs megye) vízgyűjtő medencéjében.
A narancssárga jelzésű riasztás ugyanakkor érvényes csütörtök reggel 9 órától vasárnap délig a következő folyók vízgyűjtő medencéinek egyes folyóvizein is: Tisza, Iza, Lápos (Máramaros megye), Túr (Szatmár megye), Nagy-Szamos (Beszterce-Naszód megye), Nyárád, Kis-Küküllő (Hargita és Maros megye), Maros (Fehér és Hunyad megye), Sztrigy (Hunyad megye), Béga (Temes megye) és Temes (Krassó-Szörény és Temes megye).
A hidrológusok szerint csütörtök este 6 órától vasárnap éjfélig elsőfokú riasztás lesz érvényben a következő folyók vízgyűjtő medencéjében: Tisza, Visó, Iza, Lápos (Máramaros), Túr (Szatmár), Nagy-Szamos (Beszterce-Naszód), Kis-Szamos (Bihar és Kolozs), Szamos (Kolozs, Szilágy, Máramaros és Szatmár), Kraszna (Szilágy és Szatmár), Berettyó (Szilágy és Bihar), Sebes-Körös (Kolozs és Bihar), Fekete-Körös (Bihar és Arad), Fehér-Körös (Hunyad és Arad), Maros, Nyárád, Kis-Küküllő (Hargita és Maros), Nagy-Küküllő (Hargita, Maros és Brassó), Aranyos (Fehér és Kolozs), Maros (Fehér, Szeben, Hunyad és Arad), Béga (Temes), Temes (Krassó-Szörény és Temes), Cserna (Gorj és Krassó-Szörény), Zsil (Hunyad és Gorj), Motru (Gorj és Mehedinţi), Olt (Kovászna, Hargita és Brassó) és Beszterce (Suceava, Hargita és Neamţ). A jelzett jelenségek nagyobb intenzitással és valószínűséggel következhetnek be néhány Máramaros, Beszterce-Naszód, Kolozs, Bihar, Fehér és Hunyad megyei folyóvizeken.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában