Menekülés

2023.11.10. 10:02

Elhagyta a Gázai övezetet 41 román állampolgár és családtagjaik

Forrás: Román Külügyminisztérium

Agerpres

A külügyminisztérium csütörtök este közölte, hogy 41 román állampolgár és családtagjaik elhagyta a rafahi határátkelőhelyen keresztül a Gázai övezetet. A csoport úton van Kairó felé.

A közlemény értelmében a román állampolgárokat Románia egyiptomi nagykövetségének munkatársai várták a rafahi határátkelőhelyen, ahonnan a külügyminisztériumi válságstáb mobil konzuli egységei Kairóba kísérik őket. A közeljövőben Romániába érkeznek.

A külügy emlékeztet, hogy eddig 91 román állampolgár és családtagjaik érkezett meg Romániába, miután evakuálták őket a Gázai övezetből.

A tárca elismételte, hogy a ramallahi román diplomáciai képviselet tartja a kapcsolatot azokkal a román állampolgárokkal, akik segítséget kértek a Gázai övezet elhagyásához. Emellett a külügyminisztériumi válságstáb is folyamatosan tárgyal a kairói és a tel-avivi nagykövetségen keresztül az egyiptomi és az izraeli hatóságokkal az evakuálási műveletek befejezéséig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában