Nyugdíj

2023.11.14. 18:08

Elfogadták a szenátus szakbizottságai az új nyugdíjtörvény tervezetét

Illusztráció

Agerpres

A szenátus munkaügyi, illetve költségvetési-pénzügyi bizottsága keddi összevont ülésén elfogadta az új nyugdíjtörvény tervezetét, amelynek megfelelően jövőre több mint 4,7 millió személy nyugdíját újraszámolják. A jogszabályjavaslat 18 támogató és egy elutasító szavazatot kapott, nyolc szenátor tartózkodott.
A több mint 100 kormánypárti módosító indítvány mintegy egyharmadát fogadta el a két testület, az ellenzék összes javaslatát elutasították. A munkaügyi bizottság elnöke, Ion Rotaru és a költségvetési-pénzügyi bizottság vezetője, Nicolae Neagu a vitán hangsúlyozták, hogy az új nyugdíjtörvény 'méltányossá' teszi a nyugdíjrendszert. Előbbi politikus emlékeztetett arra, hogy a kormány a tervezet összes előírásáról egyeztetett az Európai Bizottsággal és a Világbankkal.
A Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) szenátora, Irineu Darău sérelmezte, hogy a szakbizottságok túl kevés időt szenteltek a tervezet vitájára, és parlamenti diktatúrával vádolta a kormánypártokat. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában